На Дніпропетровщині оформили першу фінансову аграрну розписку

Четверг , 22 марта 2018, 14:47
На Дніпропетровщині у фермерському господарстві «Скорук М. А.» оформили фінансову аграрну розписку від «Бізон-Тех» на суму 13,8 млн грн.
На Дніпропетровщині оформили першу фінансову аграрну розписку

Про це повідомляє Дніпроград з посиланням на Kurkul.com.

Фермерка Тамара Скорук розповідає, що гроші компанія використає на закупівлю ЗЗР та насіння для майбутнього урожаю.

«Ми вперше користуємося аграрними розписками. Зважилися спробувати цей інструмент виключно через те, що давно співпрацюємо із компанією «Бізон-Тех» і довіряємо їм», — розповіла Тамара Скорук.

Власниця господарства стверджує, що ризику в заставі урожаю немає, бо заставою є зерно лише на ту суму, на яку вже придбано товар.

У «Бізон-Тех» розповідають, що сума розписки визначається індивідуально і вже є напрацювання щодо підписання у 2018 році ще кількох аграрних розписок.

«Зацікавленість фермерів у цьому фінансовому інструменті є, але є питання щодо специфіки оформлення, адже потрібно пройти досить складний шлях. Але тим, хто його пройде, стає набагато легше. Принаймні, так відгукуються ті, хто вже спробував», — говорить комерційний директор «Бізон-Тех» Олексій Бердников.

Наразі до господарств, які хочуть скористатися аграрними розписками, «Бізон-Тех» не висуває складних критеріїв — готові працювати з усіма бажаючими.

Регіональний координатор Проекту IFC «Аграрні розписки в Україні» у Дніпропетровській області Олександр Ващук розповідає, що ця угода має важливе значення для області.

«Є два основні моменти: це перша аграрна розписка на Дніпропетровщині і перша розписка від «Бізон-Тех». Також особливим є те, що розмір господарства, і залучена сума доволі значні», — коментує експерт.